lördag 19 september 2009

REEKO

och vidare på just Görel och min relation och hur vi kom dit vi är idag - REEKO.

Jag, Görel och en annan tjejja vid namn Emina, träffades på Starta eget-kursen, som vi alla valt själva på gymnasiet. Vi fann varandra direkt då våra egna idéer alla var på samma spår - vi ville skapa kläder.

Vi kom även direkt fram till vad som skulle vara vår nisch och det var att skapa helt klimatneutrala kläder. Alla textiler vi sydde med var antingen ekologiskt eller återanvänt (alltså köpt på second hand eller dylikt). Det var även ett plus för oss som inte hade speciellt mycket pengar att röra oss med, eftersom återanvända tyger inte går för dyra pengar.

Vi slet som djur i ett helt år och hade väldigt höga ambitioner, vilket jag bara tycker var positivt. Dock, eftersom vi gick tredje året på gymnasiet med tusen andra saker i luften var, blev det hela inte alls som vi tänkt och vi var tvungna att prioritera andra saker före REEKO mer än en gång. Men vi skapade en riktigt modevisning, på ett av de större hotellen i vår hemstad, vi fick saker sålda, folk kände igen oss för det och vi tjänade faktisiskt in lite pengar (som senare blev plus minus noll dock).

Det viktigaste var dock att vi gjorde något. Vi skapade en modevisning helt själva och det var helt galet kul och galet jobbigt. Men det var häftigt och jag skulle rekommendera för alla som går i gymnasiet att gå med i Starta eget genom UF för man lär sig väldigt mycket om sig själv, andra och sammarbete. Det finns heller inget som går upp mot den känslan av att ha skapat något stort med bara sina egna tankar, ambitioner och förhoppningar.

REEKO UF finns dock inte kvar mer än i våra minnen och tankar, just för att man får enbart ha ett Uf-företag i ett år. Vi hade planer på att fortsätta under det namnet, men Görel flyttade till Linköping och jag till Malmö vilket gjorde att det hela föll samman litet. Men vi skapar fortfarande på olika håll och har varandra alltid som stöttepelare när vi kört fast eller behöver ett bollplank.

Vår affisch, som är så galet snygg. Eftersom vi ville visa så mycket av miljötänket som möjligt så tog vi bilderna på en återvinningsstation. Modellen på denna bild sitter i en enorm hög med strimlat papper tillexempel.

Mer om Ung företagsamhet

Linnéa Ingrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar